HockeyNews
PLUS

Törnqvist revanschsugen efter tunga året: ”Tog inte tillvara på förtroendet”

(14314) Henrik Törnqvist
Bildbyrån

Publicerad: 15 juni 2020

FacebookXWhatsApp

Succé i Timrå – men på hemmaplan i Linköping har Henrik Törnqvist inte fått det att lossna än. 
– Jag fick absolut chansen, det var bara jag som inte tog tillvara på förtroendet, säger forwarden till till HockeyNews.se om den gångna säsongen.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Efter succésäsongen i Timrå förra året, där han stod för 32 poäng på 51 matcher, vände forwarden Henrik Törnqvist hem till Linköping igen. Men den gångna säsongen blev varken som han eller laget förväntat sig. 


– Nej, precis. Jag hade kanske lite för höga förväntningar på mig själv och laget. Det blev bättre ju säsongen gick och jag kände att jag hittade mitt spel i slutet av säsongen. Vi ska bygga vidare på det till kommande säsong, säger han. 


Vad var det som gjorde att du aldrig riktigt hittade rätt?


– Det är svårt att säga vad det är som gjorde att det blev så, men det är väl mycket smådetaljer som avgör. Får man lite medstuds i början av säsongen blir det lite lättare och man får självförtroende av det, medan om det går lite tyngre så får man kämpa hårt i motvind och då kan det börja låsa sig. 


Hur var det att få komma hem till Linköping igen?


– Det har gått bra att komma hem. Familj och vänner finns runtomkring, och man hittar i korridorerna. Det har varit grymt att få komma hem till Linköping igen.


Henrik Törnqvist är glad över att vara hemma i Linköping igen. Foto: Bildbyrån

Det blev totalt 19 poäng på 51 matcher för 23-åringen, som i snitt spelade drygt 14 minuter per match. Förtroendet från ledarstaben var det inget fel på, menar han. 


– Jag fick spela powerplay och så, så det kan jag absolut inte skylla på. Sen vill man alltid spela mer, spelar du 25 minuter så vill du spela 30. Men jag fick absolut chansen, det var bara jag som inte tog tillvara på förtroendet, säger han. 


Hur tycker du att Bert kom in och förändrade laget med sin kultur?


– Det funkade bra. Det tog ett tag innan spelsystemet satte sig. När det väl gjorde det började vi vinna många matcher. Vi har hittat någonting att bygga vidare på inför kommande säsong. Det tog lite lång tid förra säsongen och det ska vi ändra på i år. 


Vad var det som gjorde att det tog så lång tid för er att hitta rätt?


– Vi fick inte så mycket medstuds i början av säsongen. Det var många matcher där vi spelade bra, men förlorade med ett mål. När det blir fler sådana matcher efter varandra sätter det sig i huvudet. Det var många små saker som gjorde att det blev som det blev. 


Linköping har gjort en stark silly season och vill tillbaka till toppen. Tunga namn som Oula Palve, Petteri Nikkilä och Markus Ljungh har anslutit till klubben. 


– Det ser jättespännande ut. Jag tycker att vi har värvat bra och spännande. Vi har ett bra lag på pappret. Nu vill man bara att säsongen ska komma igång, så att man får komma ihop som grupp och börja pusha varandra, säger han. 


Vad kan man förvänta sig av dig kommande säsong?


– Jag hoppas kunna bidra lite mer offensivt än vad jag gjorde förra säsongen. Sen kan man alltid förvänta sig hårt jobb, som jag alltid stått för. Börjar man där kommer det andra också. Jag hoppas göra lite fler poäng så klart. 


***

Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!